Inloggen

Basisschool Scharn

preview

Van 2 t/m 13 oktober 2019 staan voertuigen centraal tijdens de Kinderboekenweek: Reis mee!

 

Op school gaan we hier zeker aandacht aan besteden. Woensdag 2 oktober is de opening van de Kinderboekenweek (KBW): start 08.30 tot max. 09.00 uur. Natuurlijk mogen jullie als ouders hierbij aanwezig zijn. Bij slecht weer, gaat het niet door. Woensdag 12 en 13 oktober zullen wij de KBW op een ludieke manier afsluiten, namelijk met een boekenruildag. Hier volgt snel meer informatie over via Schoudercom.

 

Leuke activiteiten rondom de KBW

 

KnuffeldierKnuffeldier op reis

Waar: boekenwinkel Dominicanen.

Datum: vrijdag 4 oktober

Tijdstip: 13.00 uur.

 

Welk knuffeldier neem jij mee op reis? Kinderen kunnen hun liefste pluche knuffeldier meenemen naar de boekhandel voor een bijzonder bezoek. Dierenarts Daniëlle van Dierenkliniek Caberg kan de knuffeldieren bekijken. Bij inlevering van een tekening van een reisgenoot, krijgen kinderen een cadeautje mee naar huis.

 

 

TekeningWorkshop creatief met Ivan en Ilja

Datum: zaterdag 5 oktober

Waar: boekenwinkel Dominicanen.

Tijdstip: 14.00 uur.

 

In het teken van het Kinderboekenweekthema ‘Reizen’, komen illustratoren Ivan en Ilja op zaterdag 5 oktober om 14.00 uur een creatieve workshop geven. Het boek dat centraal staat is ‘Opa en Oma oelewapper op reis met de gouden koets’ van Marianne Busser en Ron Schröder. Tijdens de workshop kunnen kinderen kleuren en knutselen rondom het thema reizen en het boek.

 

vogelWorkshop creatief schrijven door Jonne Kramer

Datum: zondag 6 oktober

Waar: boekenwinkel Dominicanen.

Tijdstip: 14.00 uur.

 

Jonne Kramer, auteur van ‘Het raadsel van de zee’, komt naar onze boekhandel om een schrijfworkshop te geven! In een middag leer je van haar wat de belangrijkste punten in een verhaallijn zijn, en hoe je je hoofdpersonage(s) moet uitdenken. Je gaat naar huis met een mooi zelfbedacht verhaal, dat je thuis nog verder uit kan schrijven.

Deelname aan workshop kost €7,50. Dit is inclusief een drankje tijdens de workshop.

Aan het eind van de workshop krijg je het boek 'het raadsel van de zee' mee naar huis.

 

 

FortManon Berns en Michael Reefs lezen voor

Datum: zondag 13 oktober

Waar: Fort Sint Pieter

Tijdstip: 13.30 uur.

 

Uit welke boeken zij voor gaan lezen houden we nog even geheim. Je kunt ook een boek laten signeren en natuurlijk kennismaken met de schrijvers.

Na afloop kun je, met je ouders, een OERRR speurtocht maken over de Sint-Pietersberg met hulp van een GPS apparaat en zo op zoek gaan naar spannende plekjes.

 

Aanmelden voor bovenstaande activiteiten en nog meer leuke activiteiten tijdens de KBW vindt u op https://www.libris.nl/dominicanen/evenementen/oktober-2019/

 

raadselDokter Proktors raketpoeder 6+

Datum: woensdag 2 oktober

Waar: centre céramique

Tijdstip: 14.00 – 14.45 uur

 

Dr. Proktor is uitvinder. Hij is bezig met het maken van een raket voor de NASA. Heel per ongeluk maakt hij samen met zijn buurkinderen Lise en Bart een knalscheten poeder. Als blijkt dat je met de extra sterke variant daarvan naar de maan kunt vliegen, verschijnen er al snel     dieven die dat poeder willen stelen. Dr. Proktor’s Raketpoeder is een spannend verhaal met veel actie. Verhalenvertelster Marjo Dames vertelt verhalen op eigenzinnige theatrale wijze. Een bewerking van het jeugdboek van Jo Nesbø.