Inloggen

Basisschool Scharn

Laatste nieuws

preview

Beste ouders/verzorgers,

 

Vorige week zijn jullie al kort op de hoogte gebracht over het project in de groepen 8 over de Werelddoelen en over het Eco-team. Het Eco-team heeft de eerste Eco-vergadering van het jaar gehad en Anna Reesink vertelt hier kort over:

 

Vandaag (21 sept. 2020) zijn we weer voor de eerste keer in het nieuwe jaar bij elkaar gekomen. Als eerste hebben we een namenrondje gedaan voor de nieuwe leden. Vervolgens gingen we allemaal onze handtekening op de intentieverklaring zetten. Ten slotte kregen we per klas een pakketje van tien bladen met vragen die we door de school moeten beantwoorden. Bijv. in elk lokaal staat een papierbak en dan moest je dat gaan checken. Als we deze scan hebben gedaan, gaan we een onderwerp kiezen waaraan we dit jaar met de hele school gaan werken.

 

Het nieuwe Eco-team:

Eco-team

Bord van het behalen van de Groene Vlag:

Bord

Ondertekenen van de intentieverklaring:

Ondertekenen

 

Tijdens het bekijken van het resultaat van het project over de Werelddoelen, zijn Eline en Amelie geinterviewd:

preview

Beste ouders/verzorgers,

 

De bronafbeelding bekijkenVandaag begint de Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema 'En toen?'. Helaas dit jaar geen gezamenlijke opening, maar wel een live streaming via www.kinderboekenweek.nl die de kinderen in de klas zullen kijken. Deze wordt gepresenteerd door Anne Appelo en Ridder van Kooten. Kinderen voor Kinderen zal optreden met het lied van de Kinderboekenweek. Daarnaast zien we Arend van Dam en Mylo Freeman en de winnaars van De Gouden Griffel en Het Gouden Penseel. In de klas beginnen de leerlingen deze week aan knutselwerkjes die met het thema te maken hebben. Deze worden uiteindelijk tentoongesteld in de stilteruimte. Het resultaat hiervan ziet u op een later moment...

 

Buiten school vinden er ook activiteiten plaats rond de Kinderboekenweek. Bijvoorbeeld in het Natuur Historisch museum: https://nhmmaastricht.nl/kinderen/kinderboekenweek-2020.html 

 

Wij wensen iedereen veel plezier met de Kinderboekenweek!!!

 


Beste ouders/ verzorgers,

 

Middels dit bericht willen wij ons even voorstellen. Wij zijn Teun en Nick, twee 1ejaars studenten van de opleiding Fontys Sportkunde. Samen zullen wij onder leiding van meester Daan (gymdocent) de naschoolse activiteiten dit jaar gaan verzorgen.

 

Wij zullen ons even kort aan u voorstellen:

Inline image

Ik ben Teun Elissen en ik ben 20 jaar oud. Zelf ben ik geboren en getogen in Heer. Hier woon ik samen met mijn ouders, mijn 2 broertjes en onze lieve, maar toch ook agressieve, valkparkiet. Naast de opleiding sportkunde voetbal ik ook nog 4x per week. Sportkunde was voor mij een logische keuze nadat ik mijn Havodiploma haalde. Ik vind het namelijk leuk om voor groepen te staan, deze te begeleiden en te helpen om hun persoonlijke en gezamenlijke doelen te behalen. Dit jaar houdt dat voor mij in om stage te lopen op een basisschool en dit is iets waar ik me zeer op verheug. Bij de voetbalclub ben ik al een aantal jaren actief als trainer van jeugdelftallen. De energie die ik krijg van het coachen, maar ook de energie die ik krijg van de kinderen werkt bij mij alleen maar als motivator om dit te blijven doen.

 

Ik ben Nick Thoolen, 18 jaar oud en ik woon in Hulsberg met mijn ouders en mijn broertje en zusje. Afgelopen jaar heb ik mijn Havo-diploma gehaald en dit jaar ben ik begonnen aan de studie sportkunde op Fontys in Eindhoven. Ik ben al sinds mijn basisschooltijd bezig met verschillende sporten. Ik heb gejudood, gevoetbald, gebokst en hardgelopen. Maar nu doe ik al 6 jaar aan wielrennen. Ik ben dus met veel verschillende sporten in aanmerking gekomen en heb in al deze sporten veel plezier gehad. Omdat ik sport zo belangrijk vind, wil ik zo veel mogelijk mensen helpen om ook te gaan sporten. Tijdens deze stage hoop ik dat ik uw zoon/dochter net zo enthousiast heb gemaakt voor sport als ikzelf ben.

 

preview

Dag ouders/verzorgers,

 

De groepen 8 van onze school hebben deelgenomen aan een project rond het ‘jubileum’ 5 jaar werelddoelen.

 

Vandaag gingen ze naar de Tapijnkazerne waar eigen gemaakte foto’s passend bij deze werelddoelen werden en worden tentoongesteld... De posters hangen voor de ramen en kunnen van buitenaf door iedereen bezichtigd worden. Tot 11 oktober hangen ze er nog...

 

Team BS Scharn

preview

In de bijlages vindt u de nieuwe beslisboom waarmee u kunt bepalen of uw zoon/dochter met klachten naar school mag komen. Heeft u vragen of twijfel na het doorlopen van de beslisboom? Neem dan contact op met de behandelend arts of JGZ (Jeugdgezondheidszorg), of met een infectieziektenarts van de regionale GGD. U kunt ook bellen naar het landelijke informatienummer coronavirus van Rijksoverheid: 0800 - 1351 (gratis, 08:00 - 20:00 u).

preview

Dag ouders/verzorgers en alle betrokkenen bij de school en het kindcentrum Scharn,


Op bijgaande foto's een impressie van:
- De 1e bijeenkomst van het Ecoteam (verdere info volgt) op maandag 21 september 2020.
- De nationale buitenlesdag waaraan ook wij hebben deelgenomen op dinsdag 22 september 2020.

Aanstaande weken vinden de kennismakingsgesprekken plaats. Wij wensen alle leerkrachten, ouders/verzorgers en kinderen hele fijne gesprekken.

Namens het schoolteam BS Scharn,
Marcel Janssen

preview

Inline image

Zoals u weet is onze school partner van Wecycle. Wecycle is een organisatie die zich bezighoudt met de inzamelen van elektrische apparaten. Wecycle heeft ook dit jaar  een actie waaraan we graag als school willen meedoen. Het gaat speciaal om het recyclen van KLEINE elektrische apparaten.  

 

Op onze school is een inzamelpunt ingericht voor deze kleine elektrische apparaten. Zo zijn we zelf duurzaam bezig en stimuleren we ook kinderen en jullie als ouders om dat te doen.

Vorig jaar is tijdens de scholen inzamelactie maar liefst 25.350 kg aan kleine apparaten ingezameld voor recycling! Mede dankzij jullie inzet leren kinderen hoe belangrijk het is om apparaten niet weg te gooien maar altijd in te leveren voor recycling. 

Inline image

De inzamelactie loopt van 17 september tot medio november 2020.  

 

Inline imageDe school ontvangt een mooie beloning en een certificaat. 

Ik wil deze actie graag onder jullie aandacht brengen. Kijk thuis nog eens goed of u iets kunt meegeven aan uw kinderen, deze deponeren het dan in de grote kartonnen doos; die staat vanaf aanstaande donderdag, in de hal bij het stiltelokaal. U kunt/mag hem niet missen!

 

Namens Eco-team en meesters en juffen,

Meester Lou Lahaije.

 

preview

Aan alle betrokkenen bij Kindcentrum Scharn.

 
Op woensdag 9 september 2020 heeft de aftrap plaatsgevonden van het visietraject nieuwbouw/renovatie kindcentrum (KC) Scharn. Een afvaardiging van het schoolteam heeft tezamen met een afvaardiging van het team van pedagogisch medewerkers van MIK met elkaar gepraat over de gezamenlijke visie. Daarnaast waren ook enkele ouders/verzorgers present. De inspirerende bijeenkomst vond plaats o.l.v. de RO groep. Deze instantie begeleidt het gehele visie- als technische traject. Vanuit deze eerste bespreking gaan we gezamenlijk op weg, met als doel, het creëren van een fantastisch kindcentrum gebouw. Een gebouw met een moderne en rijke speel- en leeromgeving. Een gebouw en een omgeving die uitdagen tot veilig, creatief en duurzaam spelen en leren. De foto’s geven een aardige impressie van het gebeuren van gisteravond. De komende maanden zullen wij u steevast op de hoogte brengen van dit interessante en belangrijke bouwtraject.


Namens ons allen,
U vriendelijk groetend,
Marcel Janssen

preview

En toen was het ineens zomervakantie... Een veel gehoorde zin op dit moment. Door de ongebruikelijke periode die we achter de rug hebben, lijkt het alsof het nog geen tijd is voor vakantie. Maar het is echt waar... Vandaag was de laatste schooldag. Een beetje anders dan normaal, maar absoluut niet minder gezellig!
De groepen 1 t/m 4 werden vandaag letterlijk verrast door een optreden van de schoolgoochelaar en de groepen 5 t/m 8 met een optreden door een illusionist. 
Daarnaast nam directeur Annette Wijnen vandaag afscheid van de leerlingen en ouders. Dat startte deze ochtend met een ware bloemenzee. Dank aan alle ouders en leerlingen die een bloemetje kwamen geven! Daarna heeft ze, samen met haar man Jo, een bezoekje aan elke groep gebracht waar ze werd verrast met optredens, liedjes, trucs en cadeaus. Tussendoor brachten alle leerlingen een bezoekje aan de ijscoman waar ze door Annette werden getrakteerd op een lekker ijsje.  
De ochtend eindigde met het afscheid van de groepen 8. Met de nodige aanpassingen konden de ouders gelukkig bij dit bijzondere afscheid van de basisschool zijn. Er werd gezongen, gesproken, met een lach en met een traan. Voor de allerlaatste keer liepen de leerlingen de school uit, maar dan door een erehaag van ouders/verzorgers, broertjes en/of zusjes. 
Wij willen iedereen bedanken die ervoor heeft gezorgd dat alle leerlingen een hele fijne laatste schooldag hebben gehad. 
Daarnaast wensen we iedereen een hele fijne vakantie toe en zien we de leerlingen weer terug op maandag 24 augustus!

preview

Gisteren, dinsdag 30 juni 2020, hebben we afscheid genomen van Anja Kroonen.


Anja was 27 jaar onze steun en toeverlaat. Ze maakte koffie en thee, deed de afwas, hield de personeelskamer schoon en tijdens het speelkwartier hield ze ook een oogje in het zeil. Ze genoot van alle kinderen op school en hun spel.

 

Elke groep gaf Anja een blijvende herinnering en liet haar genieten van een dans, lied of versje.

We gaan Anja zeker missen, maar gunnen haar nu ook rust en tijd voor zichzelf.

preview

Communie 2020

 

Helaas kon de eerste Heilige Communie, die in mei gepland stond, niet plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen. Gelukkig kon er een nieuwe datum worden vastgesteld, en wel op zondag 30 augustus 2020 om 11.00 uur. 

 


W4Kangaroe

 

Inline image

 

W4Kangoeroe stelt samen met Vierkant voor Wiskunde een aantal plaatsen gratis beschikbaar voor het volgende wiskundekamp: Kamp A van 3 augustus t/m 7 augustus voor leerlingen t/m 12 jaar van het basisonderwijs.

 

Tijdens het kamp zullen de deelnemers, naast een aantal wiskundeworkshops, ook aan andere (creatieve en sportieve) activiteiten deelnemen. Het is dus wel een voorwaarde dat de deelnemers gemotiveerd zijn voor wiskunde.

 

Aanmelden voor dit zomerkamp dient te gebeuren vóór 9 juli via de website. Uit de aanmeldingen zullen een aantal leerlingen worden geselecteerd.

 

Wij denken dat een kamp van Vierkant voor Wiskunde een schitterende ervaring zal zijn voor de deelnemers.

 

Martin Winkel
W4Kangoeroe Nederland

 

preview

TappuntVoor hun harde werk van de afgelopen periode kregen alle leden van het Ecoteam een originele Ecoteam-dopper. Die werden meteen gevuld bij het nieuwe watertappunt op de speelplaats. Uiteraard aangelegd door meester Rinus. De walvis is gemaakt door de juffen Stannie en Diana. De speciale verf is gesponsord door Dhr.Theelen. (ouder van een leerling uit groep 7A). Alle ideeën komen natuurlijk van de leerlingen.

 

Lekker spelen in de zandbak, in de schaduw van de tent. Op alle speelpleinen staat zo'n tent, om onder te spelen en te leren, bij zon en regen. Heerlijk! Tent

 

KlimrekZodra het speeltoestel geopend was,  werd er al veel en actief gebruik van gemaakt. Prachtig gelegen tussen het groen. 

preview

Elk schooljaar laat Basisschool Scharn een schoolkalender maken. In deze kalender staan belangrijke data

vermeld, zoals vakanties, studiedagen, schoolactiviteiten en meer. Tevens bevat de kalender veel relevante

informatie over onze school. Het geheel wordt opgeleukt met mooie foto’s.

Deze kalender kunnen wij ieder jaar laten drukken dankzij diverse sponsoren.

De oplage zal ongeveer 400 kalenders bedragen en wordt aan alle ouders van de kinderen van onze school

én aan alle sponsoren uitgedeeld.

 

Wilt u ook sponsor worden van onze schoolkalender? Dat kan natuurlijk, heel graag zelfs.

De kosten voor het schooljaar 2020/2021 bedragen € 50,-.

Heeft u interesse om uw bedrijfsnaam in de schoolkalender te laten vermelden, neem dan contact op met

Marilda van de administratie, telefoon 043-3620565 of via de mail: m.demers@mosalira.nl

 

Bij voorbaat veel dank!

preview

WereldWijde WiskundeWedstrijd W4Kangoeroe

Dit jaar stond de kangoeroewedstrijd gepland op 19 maart, echter was de school toen gesloten. De wedstrijd ging dus niet door, maar mocht wel thuis gemaakt worden. Geweldig dat maar liefst 65 kinderen uit de groepen 3 t/m 8 mee hebben gedaan! Allemaal hebben ze een prijsje en een certificaat gekregen. Omdat we niet kunnen controleren of kinderen het helemaal alleen hebben gedaan, of met hulp, is het landelijke wedstrijdelement er dit jaar uitgelaten. Wel heeft de organisatie van W4 Kangoeroe er een paar extra prijsjes bij gedaan. 

 

Gefeliciteerd, Kangoeroe deelnemers! Wij zijn heel trots op jullie!

 

De Kangoeroespecial (tijdschrift) zit er dit jaar niet bij, maar kun je vinden op de site https://www.w4kangoeroe.nl/kangoeroe/  Dat is milieuvriendelijker en voor iedereen toegankelijk. Er staan leuke onderwerpen in, dus neem gauw een kijkje. Veel leesplezier! 

preview

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Via bijgevoegd filmpje willen wij jullie allen een hele fijne vakantie toewensen. We hopen dat iedereen een beetje tot rust kan komen. Wij wachten, net zoals jullie, op de berichtgeving van het ministerie op 21 april, maar zien elkaar (op welke manier dan ook) na de vakantie weer.

 

Daarnaast willen we jullie nog laten zien dat de speelpleinen nog volop in aanbouw zijn geweest de afgelopen weken. Door de kinderen van de opvang is er hard gewerkt om, onder begeleiding van het CNME, de speelplaats nog groener te maken, zodat hij er straks weer piekfijn bijligt.

123

 

FIJNE VAKANTIE EN BLIJF GEZOND!

 

Team Basisschool Scharn

preview

Daar ben ik weer!

Nu ik ook thuis moet blijven en niet meer naar jullie toe kan komen, heb ik de tijd om op zoek te gaan naar leuke suggesties op het gebied van lezen, taal of iets heel origineels. Als ik iets leuks tegenkom, schrijf ik het meteen op. Veel plezier!

 

Gratis apps: Inline image

We gaan op berenjacht (alleen voor Iphone/Ipad)

Staan of zitten er in jullie buurt ook zoveel beren voor de ramen?

En zijn jullie op berenjacht geweest?

Deze app is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Michael Rosen en Helen Oxenbury dat 25 jaar geleden voor het eerst verscheen.

Samen met hun vader gaan 4 kinderen op berenjacht. Ze zijn nergens bang voor. Ze gaan dwars door sneeuwstormen, kolkende rivieren en donkere wouden heen. Maar dan komen ze een echte beer tegen……….

 

Inline image

Thuisbieb: 100 gratis e-books  via de ThuisBieb app! (zoek op “bieb” )

Deze app is nu beschikbaar voor Iphone/Ipad en Android.

Hiermee krijg je gratis toegang tot 100 e-books op je telefoon of tablet.

Zo krijgen we de dagen bin

nen of lekker in de tuin/balkon wel om!

(voor jeugd en volwassenen)

Een cadeautje van de bibliotheek voor iedereen!

 

 

YouTube:

Inline image

Huisarrest is een spannend verhaal in 10 delen. Je volgt 10 kinderen, die aan hetzelfde plein wonen. Ze mogen niet naar buiten en niet naar school, omdat er een virus heerst. Daarom vertellen ze elkaar verhalen door hun open raam.

De verhalen zijn geschreven door 10 Schoolschrijvers.

 

 

 

Websites:

Inline imageWepboek: www.wepboek.nl

Op deze website staan 20 geselecteerde geanimeerde prentenboeken die u met uw kind of kinderen kunt bekijken

 

 

 

 

Inline imageNaar school met Querido: www.naarschoolmetquerido.nl

Leuke tips om creatief aan de slag te gaan met boeken, zodat niemand zich hoeft te vervelen. Van creatieve (knutsel)opdrachten tot prachtige kleurplaten.

Voor de groepen 1 t/m 8. Klik op: naar de thuistips.

 

 

 

 

OOK DE MOEITE WAARD:

Inline imageMuziekmaatjes speciaal voor kinderen.

Muziekmaatjes: een muzikale website speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Maak zelf muziek en leer over het symfonieorkest een de instrumenten.

www.philharmoniezuidnederland.nl/muziekmaatjes

 

 

 

 

Inline image#ikleesthuischallenge

Onze Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel heeft, vanwege het coronavirus,

deze actie bedacht.

Maak een leuke foto terwijl je aan het (voor)lezen bent en deel deze op sociale media met de tag #ikleesthuischallenge erbij.

Je kunt de foto natuurlijk ook gewoon mailen naar info@lezen.nl

www.kinderboekenambassadeur.nl

 

 

Inline image“Onze eigen BOEKENBOS CHALLENGE”

Ben je een leuk, mooi, verdrietig of eng boek aan het lezen?

Vraag of iemand een foto van je maakt, met het boek, en stuur deze foto

naar: thera.adriaans@maastricht.nl

Maar jullie moeten ook opschrijven wat jullie van het boek vinden. (vanaf gr. 4)

Als we elkaar weer zien, zal ik de winnaar van de school bekendmaken en hij/zij krijgt dan een boekenbon!

 

Tot ziens, Inline image Juf Thera van de bieb!

preview

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Bericht

 

Daarnaast willen wij jullie wijzen op de volgende link: https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/

Via deze link kunt u digitale lees- en luisterboeken aanschaffen voor 1 cent. Ook wordt er regelmatig voorgelezen uit verschillende boeken. Voor alle leeftijden staat er wel iets tussen. Veel leesplezier!

 

Rest ons nog jullie een heel fijn en zonnig paasweekend toe te wensen. En wederom: blijf gezond!

 

Team Basisschool Scharn

preview

Een veelgehoorde zorg de laatste paar weken. En een zorg die bij veel ouders alleen maar groter zal worden, nu we te horen hebben gekregen dat de scholen tot en met 28 april gesloten moeten blijven. Een zorg ook die we graag willen bespreken met jullie en die we wellicht voor een groot gedeelte weg kunnen nemen.

 

Achterstand of stilstand?

Dat is in essentie de vraag waarop we antwoord willen geven. Want, is er wel sprake van een achterstand of hebben we te maken met het tot stilstand komen van de cognitieve (schoolse) ontwikkeling van jullie kind(eren)?

 

Wij gaan uit van het laatste…, al is zelfs dat niet helemaal waar.

 

Hoe zit dat dan?

Bij ons op school is het al heel lang niet meer zo dat we bladzijde voor bladzijde uit een methode doorwerken. Wat we wel doen is kijken naar hetgeen een leerling aankan en hierbij aansluiten. Dat betekent dat we leerlingen die sneller door de stof heen kunnen die ruimte geven, leerlingen die de stof minder snel doorlopen extra ondersteunen en ervoor zorgen dat alle leerlingen in principe de basisstof tot zich kunnen nemen.

De methodes die we hanteren, zorgen ervoor dat we de leerlijnen en ontwikkeldoelen goed voor ogen hebben en dat die in een bepaalde volgorde aangeboden worden. Het tempo wordt veelal door de leerkracht bepaald, kijkend naar wat zijn of haar groep leerlingen aankan.

 

Op maandag 16 maart hebben we onze schooldeuren dicht moeten doen en vanaf dat moment staat de onderwijstijd stil. Straks gaan we weer verder waar we gebleven zijn. Geen sprake van een achterstand, wel van relatief stilstaan. Relatief, omdat leerlingen in deze situatie een heleboel andere zaken leren. Ze doen een heel nieuwe ervaring op, net als wij allemaal… Relatief, omdat we wél met schoolwerk bezig blijven en we op een andere manier samen onderwijs vormgeven.

 

Zo zijn we in alle groepen gestart met het opzetten van weekschema's voor het thuiswerk. Leerkrachten bieden instructiefilmpjes aan via SchouderCom, via de mail of Teams én leggen contacten met kinderen en ouders. Alle activiteiten worden aangepast aan de groep of op basis van vragen, input van kinderen en ouders. We zijn begonnen met het aanbieden van (herhalings)lessen en opdrachten die leerlingen zelfstandig (met af en toe hulp van jullie) kunnen maken. In ieder geval hebben we de insteek genomen dat leerlingen ‘aangehaakt’ moeten blijven aan de stof die ze gehad hebben en beheersen. Waar we dus in eerste instantie werk van hebben gemaakt is het ‘wakker houden’ van het ‘gekende’. Passend bij de groep bekijkt iedere leerkracht wat hij of zij aanbiedt. Dat kunnen kleine nieuwe stapjes zijn of onderzoeksvragen binnen een thema, herhalingslessen, boekbesprekingen etc. Kortom we bieden daar waar mogelijk maatwerk.

 

Waarom niet verder?

We kiezen er nu voor om niet te veel/geen nieuwe stof aan te bieden, omdat de situatie thuis niet overal hetzelfde is. We kunnen niet overal rekenen op een computer, niet iedere ouder kan zijn of haar kinderen ondersteunen. Dat kan verschillende redenen hebben. Denk zelf maar eens aan ‘hoe wij het vroeger geleerd hebben’ en hoeveel dat soms verschilt van hoe jouw zoon of dochter een rekenstrategie aangeleerd krijgt: “Pap, zó moet dat niet, de juf heeft dat anders uitgelegd’. Voor een aantal leerlingen zal het geen probleem zijn om op een andere manier iets uitgelegd te krijgen, voor een aantal leerlingen werkt dit verwarring in de hand.

Daarnaast zijn er grote verschillen in de mate waarop ouders hun kinderen nu kunnen begeleiden. Sommige ouders, met name in de cruciale beroepen, hebben het loodzwaar. Er zijn gelukkig oplossingen dat zij niet meer ’s avonds voor lege rekken in de supermarkten staan. Laten wij er ook voor zorgen dat hun kinderen bij terugkomst een klas aantreffen die gevuld is met kinderen die aan hen gedacht hebben en die op hen gewacht hebben. Een basisschool begeleidt leerlingen in hun eerste stappen richting hun toekomst en heeft daarmee ook een sociale verantwoordelijkheid. Leren beperkt zich niet tot Taal en Rekenen. Leren wil er vooral ook voor zorgen dat wij dezelfde taal spreken zodat wij elkaar begrijpen en in de toekomst op elkaar kunnen rekenen.

 

De draad oppakken

Zodra de leerlingen weer naar school mogen pakken we de draad weer op en gaan we samen verder waar we gebleven zijn. Dat betekent dat de leerkracht aansluit bij de groep leerlingen en leerlijnen en lesdoelen weer gaat formuleren die passen bij dat moment. We werken verder en zullen misschien niet alle doelen die we ons aan het begin van het jaar gesteld hebben, kunnen verwezenlijken. Dat is geen probleem. Ook de leerkracht van het volgend jaar houdt rekening hiermee en sluit aan bij het niveau van de groep.

Belangrijk om te weten is, dat we vooral dienen te zorgen dat de leerlingen op het gebied van rekenen, begrijpend lezen en spelling op termijn weer ‘bij zijn’. Dat kan dus betekenen, dat we sommige andere zaken dan even wat minder aan bod laten komen en dat we wat meer uren rekenen, begrijpend lezen en spelling per week zullen geven, dan normaliter het geval is. Op die manier lopen we langzaam maar zeker de tijd die we gemist hebben in.

 

Mochten jullie hierover nog vragen hebben, mail gerust. Wij proberen jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van hoe wij ons onderwijs vormgeven, de komende periode.

preview

Regels binnen Teams

We zijn nu heel hard bezig met het werken in Teams. Alle leerlingen kunnen contact hebben met hun juf of meester, er worden bestanden/filmpjes gedeeld, kinderen kunnen dingen inleveren, etc. Toch is het fijn als we net zoals in de klas regels hebben om 'vergaderingen/lessen' goed te laten verlopen. Maar ook... om communicatie tussen leerlingen goed te laten verlopen. Daarom zijn de volgende regels van toepassing binnen Teams en wat zouden we het fijn vinden als u deze eens naloopt met uw zoon/dochter.

 

Afspraken

 

Oproep

Nu we onze sociale contacten zoveel mogelijk moeten beperken, ruimt L1 zendtijd in voor videoboodschappen van gewone Limburgers die elkaar een hart onder de riem willen steken. Deze worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden onder de titel Allerliefste Limburgers.

 

De regionale omroep heeft niet alleen als taak om de Limburgers te informeren over de coronacrisis. L1 wil ook een verbindende rol spelen. We hopen daarom dat zoveel mogelijk Limburgers een videoboodschap insturen om elkaar een virtuele knuffel te geven.

 

Leo Hauben, hoofdredacteur L1: “We maken een onwerkelijke tijd door waarin we min of meer thuis opgesloten zitten. Vooral voor ouderen is de televisie vaak het enige venster op de wereld én op hun eigen directe omgeving. Hoe mooi is het dan als je daar je kinderen, kleinkinderen, vrienden of buurtgenoten voorbij ziet komen met een speciale boodschap voor jou?”

 

Hoe werkt het?

Neem op je telefoon een korte videoboodschap op en noem de naam voor wie de boodschap is bedoeld. En zet in het bericht erbij voor wie de video is bedoeld (naam en woonplaats). Stuur je filmpje via Whatsapp naar het nummer 06 44 76 71 57. De videoboodschappen worden vanaf woensdag 25 maart uitgezonden.

preview

Leestips voor alle leerlingen en hun ouders van De Bibliotheek op School:

Kindcentrum Scharn, Kindcentum Oda, Talententuin Maastricht                       

 

Hallo allemaal,

Ook ik wil graag mijn steentje bijdragen in deze moeilijke tijd van het Coronavirus. Thuis en ook nog eens binnen moeten blijven is niet leuk. Maar lezen of een film kijken is wel leuk. Daarom heb ik geprobeerd een lijst voor jullie te maken met leuke tips. Helaas kan ik jullie alleen maar digitaal laten lezen of luisteren. Probeer het maar eens!

 

E-books lezen met de ThuisBieb

Binnenkort gaat de ThuisBieb online. Dit is een app met e-books voor jong en oud. Zo kan iedereen blijven lezen. Dit is net als de 100 luisterboeken een cadeautje van de online Bibliotheek. Houd social media in de gaten en kijk wanneer je de app kunt downloaden.

 

Inline image

De Voorleeshoek

Een leuke en leerzame website waarmee kinderen zich thuis kunnen vermaken. Ook vind je er een educatieve afspeellijst met een heleboel leuke en leerzame verhalen met verschillende thema’s. Tijdelijk gratis voor alle kinderen van 0-10 jaar. Veel luister en kijkplezier! Ook ouders kunnen een gratis abonnement aanmaken. Zie www.devoorleeshoek.nl  en log in.

 

Inline image

Bereslim

Berslim is een aanbieder van verantwoorde computerspellen voor jonge kinderen. Het is voor kinderen van 3 tot 7 jaar en hun ouder/opvoeders. Ze kunnen leuke spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken

Bereslimmeboeken zijn goed voor de taalontwikkeling. Alle digitale prentenboeken in deze collectie zijn gratis in de periode van het Coronavirus. Via https://next.bereslim.nl/login

Gebruikersnaam:bereslim100943

Wachtwoord:Bieb2020

 

Inline image

Yoleo

Yoleo motiveert kinderen om wel te lezen! Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is gemakkelijk, doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Kinderen kunnen hun bibliotheekpas koppelen aan hun Yoleo-account en zo 85 fantastische jeugdtitels lenen. Ook een volwassenpas kan gekoppeld worden aan een Yoleo-account

Zie www.yoleo.nl

Kijk ook op YouTube naar het filmpje: Ik ben Yoleo, en zie hoe het werkt.

 

Inline image

De luisterbieb app

Met de gratis LuisterBieb app kun je een groot aantal luisterboeken downloaden uit de Openbare bibliotheek.

Extra luisterboeken. Voor iedereen. We hebben tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd! Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone en luister thuis naar de mooiste boeken. Zo werkt het: download de app in de app store of Google Play, leen de favoriete luisterboeken 3 weken lang tot 10 titels tegelijk. Luister waar en wanneer je wilt.

 

Inline image

Voor die kinderen die niet zo van lezen houden zijn er verfilmingen van leuke kinderboeken:

  • The letter for the king. Netflix-serie naar het boek: De brief voor de koning van Tonke Dragt.Inline image
  • Minoes: naar het boek van Annie M.G.Schmidt
  • De Boskampi’s: naar het boek van Marjon Hoffman
  • De GVR: naar het boek van Roald Dahl
  • Meester Kikker: naar het boek van Paul van Loon
  • Mathilda: naar het boek van Roald Dahl
  • De Griezelbus: naar het boek van Paul van Loon
  • Abeltje: naar het boek van Annie M.G.Schmidt

Dit is maar een idee, er zijn vast meer verfilmde jeugdboeken op Netflix te vinden.

 

TV

Iedere werkdag NPO Zapp live extra: iedere werkdag 13.00-15.30u

Inline image

 

Heel veel kijk, luister-en leesplezier en ik hoop jullie allemaal weer snel en gezond te zien in De Bibliotheek op School.

Juf Thera van de bieb!    

 

 

preview