Login

Basisschool Scharn

Latest news

preview
preview
preview

Daar gingen ze gisterochtend, 58 toppers van groep 8, op weg naar Aen de Wan voor de afscheidsmusical "Wie Steelt De Show". In de ochtend hebben ze opgetreden voor de groepen 3 t/m 7 en in de avond voor de ouders. Wat zijn we trots op onze schoolverlaters! 

preview
preview

STEUNGEZINNEN GEZOCHT!

Heb jij een vlammetje in je hart en wil je deze aanwakkeren door steun te geven aan een ander gezin in de buurt?

 

Opvoeden doen we samen in Maastricht!

Ik ben Delina Overdijk en werkzaam als Coördinator Buurtgezinnen in de Gemeente Maastricht. Ik maak mooie verbindingen tussen gezinnen die steun kunnen gebruiken bij de opvoeding door stabiele en liefdevolle gezinnen in de buurt.

 

Buurtgezinnen vindt het belangrijk dat we elkaar wat meer helpen bij het opvoeden van de kinderen.

Verschillende gezinnen in Maastricht zoeken liefdevolle steun door jou als gezin, een opa of oma of een stel zonder kinderen. Ben jij of ken jij iemand waar de kinderen van een (overbelast)gezin regelmatig welkom zijn? 

 

Wil jij jouw vlammetje aanwakkeren?
Ben je nieuwsgierig naar het verhaal van een gezin die hulp vraagt en wat jij zou kunnen betekenen?
Stuur een berichtje naar mij, dan plannen we vrijblijvend een gesprek. Of meld je direct aan via www.buurtgezinnen.nl.

Liefs,

Delina 06-18596848 / delina@buurtgezinnen.nl

preview

9-10-11 juni 2023Na een ongelooflijke Sjaanderbroonk in 2022 staat editie 44 (4*11) voor jullie klaar. De laatste voorbereidingen worden getroffen om er op 9, 10 en 11 juni 2023 weer een knalfeest van te maken voor jong en oud! Inschrijven voor het pannatoernooi op zaterdag en zondag én inschrijven voor Sjaan's got talent op zaterdag kan via de inschrijfformulieren in de bijlage. 

preview

Lente

 

Ook komende vakantie heeft Maastricht Sport een spetterend vakantie sport- en cultuurprogramma klaarstaan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Dit doen we in samenwerking met Kaleidoscoop, Trajekt en stichting Oranje comité. Wat staat er zoal op het programma; Streetgames, Graffiti, Koningsspelen Try-outs, Team up en de Alleskunner. Op de bijgevoegde flyer is het programma te vinden.

 

Aanmelden hiervoor is verplicht kan via deze link: www.maastrichtsport.nl/experience

De activiteiten zijn gratis. En, Vol=vol.

preview

 

foto

preview

 

foto

 

foto

 

 

Afgelopen woensdag kreeg groep 5A groot nieuws: zij hebben namelijk de Maastrichtse Zwerfafval Challenge gewonnen!  

 

De Maastrichtse Kinderraad van schooljaar 2021-2022 heeft vorig jaar de eerste grote Maastrichtse Zwerfafval Challenge in het leven geroepen. In de week van de Landelijke Opschoondag ruimden honderden leerlingen uit omgeving Maastricht de omgeving van hun school op. Volgens de jury hebben alle scholen heel goed opgeruimd en hebben alle deelnemers een vergelijkbaar aantal volle zakken verzameld. Daarom heeft de jury zich bij het vaststellen van de winnaars laten leiden door bijzondere zaken. De allergrootste vangst aan bijzondere zaken was van groep 5 van Basisschool Scharn, zoals een plastic stoel, plastic bloempotten en nog veel meer. Zij zijn qua opbrengst de winnaar. 

 

Afgelopen woensdag kwamen onder andere de wethouder en de Kinderburgemeester de Gouden Afvalbak uitreiken. Daarnaast hebben ze een geldbedrag gewonnen die de school mag spenderen aan opruimspullen zoals afvalprikkers en afvalbakken. 

 

Wij zijn erg trots op deze mooie prestatie! 

 

 

foto

 

foto

 

 

 

preview
preview

foto

 

 

INFORMATIE OVER DE VOORJAARSCURSUS VOOR OUDERS:

 

Micro:bit Cursus @ BS Scharn

De galactIQ Academie

(van 5 tot 13 jaar)



GalactIQ’s nieuwe robotica- en programmeercursus duurt 8 weken en biedt studenten de mogelijkheid om verschillende toepassingen te maken met behulp van robotica, zoals: games, kompassen, sensoren en nog veel meer! Allemaal met behulp van micro:bit.

 

Sinds 2016 geeft galactIQ Education technologieles aan kinderen. Honderden leerlingen hebben al op een slimme, leuke en praktische manier geleerd om technologie te begrijpen.

 

Door al op jonge leeftijd inzicht te krijgen in technologie, zijn kinderen voorbereid op een complexe digitale toekomst.

 

De cursus 

Begint op donderdag 22/03

Eindigt on donderdag 24/05

 

Tijden: van 15:15 tot 16.45

(Tijden zijn anders dan op folder vemeld)

 

 

foto

 

foto



preview

Trajekt organiseert een informatiebijeenkomst voor ouders en opvoeders om het gesprek aan te gaan over kinderen en ingrijpende gebeurtenissen. Onderwerpen waar de aandacht op ligt zijn o.a. rouw & verlies en angst & verdriet. De inhoud zal verzorgd worden door Regien Wilmes van praktijk De Blauwe Ballon, deskundige op het gebied van rouw en verlies. In de bijlage vinden jullie de flyer.

 

Er worden 2 bijeenkomsten georganiseerd: 1 februari van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur) 2 februari van 9.00 tot 10.30 uur (inloop vanaf 8.45 uur) in buurtcentrum Mariaberg.

 

preview

foto

 

Hieronder een bericht van de communiegroep:

 

Aanstaande zaterdag, 24 december 2022, zullen de communicantjes van onze school het kerstspel verzorgen tijdens de gezinsmis in de kerk van Amby

(dus niet in de kerk van Scharn zoals voorgaande jaren)

Zij doen dit samen met de communicantjes van de basisschool in Amby.

De mis begint om 18.00 uur. Iedereen is uiteraard van harte welkom!

 

 

 

preview

 

 

 

 

Inline image

 

 

 

 

Inline image

 

 

preview

foto

 

Na de voorrondes van ongeveer 2 weken geleden, was het gisteren tijd voor de finaleronde.

Wat was het spannend, soms zenuwslopend.

Drie teams van onze school in de finaleronde, super knap.

 

Met als winnaar het team van groep 8b!!

 

 

preview

Op zondag 18 december wordt er door de Stichting Vrijheidspark Maastricht een gezellige kerstwandeling georganiseert over en rond de Groene Loper in de wijken Wittevrouwenveld, Scharn en Wijckerpoort. 

 

De tocht is voor jong en oud en is natuurlijk helemaal in kerstsfeer, er is van alles te zien en te beleven onderweg.

 

Zo leidt de wandeling langs een kerststal, levende muziek, een kudde schapen, acts ,verhalenvertellers, hapjes en drankjes, zang/koren en nog veel meer...

preview

foto

 

Vandaag hielden we de voorronde van de Nationale voorleeswedstrijd.

 

Onze vier lezers, Sophie, Raf, Elise en Annemijn deden het super goed!

 

En wat een geweldig publiek!

 

 

Annemijn Hermkens werd de winnaar van Basisschool Scharn.

 

 

Gefeliciteerd Annemijn!

 

Op naar de volgende ronde!

 

 

 

preview

foto

 

Wij organiseren we een heel interessant evenement voor kinderen van 6 tot 13 jaar, een evenement waarbij kinderen zonder voorkennis van programmeren hun eigen programma kunnen ontwikkelen en installeren in kleine computers (MicroBits) om later een leuk mysteriespel te spelen. We hebben dit 'HET MYSTERIE VAN DE WEERWOLF' genoemd.

 

We organiseren twee aparte evenementen: 4/12/2022 en 11/12/2022 van 9:00 tot 13:00 uur.

 

Het is 4 uur programmeren en spelen en de prijs voor ouders is slechts 49€ (BTW inclusief). Kinderen hoeven alleen maar een snack mee te nemen en ze zullen een superleuke ochtend hebben om te leren hoe ze hun eigen software in een computer kunnen installeren, hoe ze deze computers kunnen programmeren om met een andere computer te 'praten', de input en output van de computer kunnen gebruiken en nog veel meer.

 

Wat het spel betreft, het principe is erg leuk: als alle kinderen klaar zijn met hun programma's en hun computers hebben getest, spelen ze een spel waarbij een van de deelnemers de weerwolf is en virtueel de computers van de andere kinderen 'bijt'... deze digitale beet gebeurt op zo'n manier dat ze niet weten wie de weerwolf in de kamer was. Om het mysterie op te lossen moeten de kinderen elkaar ontmoeten en praten en proberen aanwijzingen te vinden die hen naar de oplossing van dit elektronische mysterie leiden.

 

We hebben dit evenement samen met andere scholen georganiseerd en het was een groot succes. Kinderen leren veel over hardware, software en programmeren en het opent hun ogen voor een beter begrip van de technologie om hen heen. We denken dat het geweldig zou zijn voor de leerlingen om deel te nemen.

 

Er zijn slechts 18 plekken beschikbaar per evenement/datum.

 

U kunt er meer over lezen via deze link.

Laat het me weten als u vragen heeft, dan kan ik deze beantwoorden!

 

Roel Sanders

 

Email voor vragen:

info@galactiq.app