Inloggen

Basisschool Scharn

preview

Leestips voor alle leerlingen en hun ouders van De Bibliotheek op School:

Kindcentrum Scharn, Kindcentum Oda, Talententuin Maastricht                       

 

Hallo allemaal,

Ook ik wil graag mijn steentje bijdragen in deze moeilijke tijd van het Coronavirus. Thuis en ook nog eens binnen moeten blijven is niet leuk. Maar lezen of een film kijken is wel leuk. Daarom heb ik geprobeerd een lijst voor jullie te maken met leuke tips. Helaas kan ik jullie alleen maar digitaal laten lezen of luisteren. Probeer het maar eens!

 

E-books lezen met de ThuisBieb

Binnenkort gaat de ThuisBieb online. Dit is een app met e-books voor jong en oud. Zo kan iedereen blijven lezen. Dit is net als de 100 luisterboeken een cadeautje van de online Bibliotheek. Houd social media in de gaten en kijk wanneer je de app kunt downloaden.

 

Inline image

De Voorleeshoek

Een leuke en leerzame website waarmee kinderen zich thuis kunnen vermaken. Ook vind je er een educatieve afspeellijst met een heleboel leuke en leerzame verhalen met verschillende thema’s. Tijdelijk gratis voor alle kinderen van 0-10 jaar. Veel luister en kijkplezier! Ook ouders kunnen een gratis abonnement aanmaken. Zie www.devoorleeshoek.nl  en log in.

 

Inline image

Bereslim

Berslim is een aanbieder van verantwoorde computerspellen voor jonge kinderen. Het is voor kinderen van 3 tot 7 jaar en hun ouder/opvoeders. Ze kunnen leuke spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken

Bereslimmeboeken zijn goed voor de taalontwikkeling. Alle digitale prentenboeken in deze collectie zijn gratis in de periode van het Coronavirus. Via https://next.bereslim.nl/login

Gebruikersnaam:bereslim100943

Wachtwoord:Bieb2020

 

Inline image

Yoleo

Yoleo motiveert kinderen om wel te lezen! Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is gemakkelijk, doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Kinderen kunnen hun bibliotheekpas koppelen aan hun Yoleo-account en zo 85 fantastische jeugdtitels lenen. Ook een volwassenpas kan gekoppeld worden aan een Yoleo-account

Zie www.yoleo.nl

Kijk ook op YouTube naar het filmpje: Ik ben Yoleo, en zie hoe het werkt.

 

Inline image

De luisterbieb app

Met de gratis LuisterBieb app kun je een groot aantal luisterboeken downloaden uit de Openbare bibliotheek.

Extra luisterboeken. Voor iedereen. We hebben tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd! Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone en luister thuis naar de mooiste boeken. Zo werkt het: download de app in de app store of Google Play, leen de favoriete luisterboeken 3 weken lang tot 10 titels tegelijk. Luister waar en wanneer je wilt.

 

Inline image

Voor die kinderen die niet zo van lezen houden zijn er verfilmingen van leuke kinderboeken:

  • The letter for the king. Netflix-serie naar het boek: De brief voor de koning van Tonke Dragt.Inline image
  • Minoes: naar het boek van Annie M.G.Schmidt
  • De Boskampi’s: naar het boek van Marjon Hoffman
  • De GVR: naar het boek van Roald Dahl
  • Meester Kikker: naar het boek van Paul van Loon
  • Mathilda: naar het boek van Roald Dahl
  • De Griezelbus: naar het boek van Paul van Loon
  • Abeltje: naar het boek van Annie M.G.Schmidt

Dit is maar een idee, er zijn vast meer verfilmde jeugdboeken op Netflix te vinden.

 

TV

Iedere werkdag NPO Zapp live extra: iedere werkdag 13.00-15.30u

Inline image

 

Heel veel kijk, luister-en leesplezier en ik hoop jullie allemaal weer snel en gezond te zien in De Bibliotheek op School.

Juf Thera van de bieb!