Inloggen

Basisschool Scharn

preview

Geachte directie, leerkrachten en leerlingen,

 

De kerstaktie 2018 op uw school heeft een mooi bedrag opgeleverd. Wij hadden afgesproken dat wij u op de hoogte zouden brengen over de wijze van de besteding van de gelden.

Wij zijn onmiddellijk begonnen met de verdere bouw van het gezondheidscentrum met het geld dat de school bijeen heeft gebracht. Echter In het begin van 2019 is er heel veel regen gevallen in het gebied. Dit had te maken met de orkaan die Mozambique heeft getroffen en een staartje heeft gehad in het gebied van Chalinze Mzee. De regenval was zo heftig, dat een van de muren van het gezondheidscentrum was ingestort. De verdere afbouw is gestaakt en het geld van de school is gebruikt om de muur te repareren, nieuwe kozijnen te plaatsen en een nieuwe vloer te maken. De kinderen hebben in de klas al kunnen kijken naar een video van de ingevallen muur en op de andere video de reparatie. Het water om de beton voor de vloer te maken wordt met een fiets met jerry cans gehaald bij een van de watertappunten en staat de betonmixer met zijn blote voeten in de beton.

Dankzij het geld van de school hebben wij de schade door de hevige regenval kunnen herstellen en kunnen we nu verder met de afbouw van het centrum. Met dit gezondheidscentrum en de watertappunten en de toiletgebouwen die eerder zijn gebouwd, kunnen de mensen in Chalinze Mzee een beter bestaan opbouwen in hun eigen land.

 

Nogmaals hartelijk dank en laten we hopen, dat het gezondheidscentrum nu snel kan worden afgebouwd.

 

Met vriendelijke groet,

Twan en Jo Persoon

Stichting vrienden van Chalinze Mzee